Royal Dirkzwager finishes SPOC NL projects

(In Dutch)

03.04.2012

Koninklijke Dirkzwager levert SPOC NL projecten op

 

Koninklijke Dirkzwager is intensief betrokken bij de ontwikkeling van de Haven Management Systemen voor de havens van Groningen Seaports en de Havendienst Den Helder.

Eind maart 2012 heeft Dirkzwager voor deze havens een koppeling met SPOC NL opgeleverd waarmee de havens voldoen aan alle, door de overheid, gestelde eisen met betrekking tot informatievoorziening richting SafeSeaNet.

 

Dit Europese systeem van de European Maritime Safety Agency (EMSA) heeft tot doel een betere en snellere reactie op incidenten, verontreinigingen, een vroege detectie van risicoschepen en een verhoogde efficiëntie van de havenlogistiek.

 

In Nederland is SPOC NL het platform van Rijkswaterstaat waar de gegevens over de zeescheepvaart afgeleverd en doorgestuurd worden naar SafeSeaNet.

Alle benodigde gegevens in het kader van de wetgeving omtrent SafeSeaNet worden ondersteund. De gegevens bevatten de melding voor uitgebreide inspectie, vooraanmelding schip, aankomst- en vertrektijden en de gevaarlijke goederen/lading in het kader van de Europese wetgeving. 


Print
 
 

News