Koninklijke Dirkzwager: 'Goed advies bespaart kosten'

(In Dutch)

12.08.2013

Koninklijke Dirkzwager zet steeds meer in op een adviserende rol. Behalve het informeren van rederijen, cargadoors en scheepvaartagenten in de Rotterdamse haven over de aankomst- en vertrektijden van schepen geeft de maritieme dienstverlener nu ook advies over een optimale aanlooptijd om een efficiënte afhandeling mogelijk te maken. En dat bespaart veel kosten, zegt het bedrijf.

 

Dirkzwager in Maassluis is een begrip in de Rotterdamse haven.
Vanaf 1872 is het bedrijf al actief in de scheepvaart. “Een rederij, een agent of een cargadoor is meestal goed op de hoogte van de vaart van zijn eigen schip. Wat wij toevoegen is het totaalbeeld van aankomende en vertrekkende schepen. Dat kan van invloed zijn op het verloop van de reis van een individueel schip”, zegt Jeroen Kortsmit, sales director van Dirkzwager.

 

Managing director Pieter Bloemendaal vult aan: “Wij hebben het overzicht. Bij de aanloop en het vertrek van een schip zijn heel veel partijen betrokken. Er gaat wel eens iets mis in de communicatie tussen die vele schakels. Wij bieden op neutrale basis een compleet en betrouwbaar beeld.”

Modern bedrijf

Het bedrijf is al van oudsher betrokken bij de scheepsafhandeling in de Rotterdamse haven, maar het is juist die aanduiding ‘van oudsher’ waar Dirkzwager van af wil. Bloemendaal: “Wij zijn een modern bedrijf en besteden  veel tijd aan de waarde van onze producten.”

Dirkzwager legt zich steeds meer toe op een adviserende rol. Een voorbeeld: een zeeschip heeft een geplande aankomsttijd bij de loodspost van 14.00 uur, maar dat past niet bij de beschikbaarheid van de ligplaats. Als het schip om 16.00 uur bij de loodspost komt, gaat de afhandeling efficiënter en zijn de kosten van het schip lager.

Kortsmit: “Als het schip de laatste uren veel langzamer vaart, scheelt dat enorm in het brandstofverbruik en in de CO 2-uitstoot. Dat vertaalt zich bij een flink containerschip al snel in twintig tot dertig ton kooldioxide en duizenden euro’s aan brandstof.”

Dirkzwager merkt dat duurzaamheid en vermindering van de CO2-uitstoot thema’s zijn die sterk leven in de Rotterdamse haven. Bloemendaal: ‘Het Havenbedrijf richt zich vooral op schonere motoren van schepen. Je kunt een heel schoon schip hebben, maar als je CO2-onvriendelijk vaart, laat je het volle rendement liggen. Daar vullen we elkaar mooi aan.”

 

Betrouwbare adviezen

Bloemendaal en Kortsmit onderstrepen dat betrouwbaarheid van de haventijden de kosten van de afhandeling in de haven aanzienlijk kan beperken. Kortsmit: “Hoeveel geld kost het niet als een leverancier bijvoorbeeld een uur moet wachten omdat het schip er nog niet is? Wij werken 24/7 en onze informatieabonnementen kosten dus wel iets, maar de klant verdient een veelvoud daarvan terug.”

Een andere ontwikkeling is dat Dirkzwager nauwer gaat samenwerken met soortgelijke dienstverleners in Amsterdam (KVSA) en Antwerpen (Port+). “Daarmee kunnen we een kwaliteitsimpuls geven aan onze dienstverlening”, zegt Kortsmit. De scheepvaartmannen benadrukken dat de huidige informatiemaatschappij hun rol niet overbodig maakt; integendeel zelfs : “Er is enorm veel data beschikbaar, maar je moet het wel kunnen analyseren en verwerken om er zinvolle informatie voor de klant van te maken”, aldus Bloemendaal.

Klik hier voor het volledige artikel


Print
 
 

News