Interview Hette van Popta in Mainport

(In Dutch)

22.03.2013

Zijn contract is onlangs al weer met twee jaar verlengd en daarmee behoort Hette van Popta tot slechts 0,4 procent van de Nederlandse bevolking die na de 65ste verjaardag nog minstens gemiddeld 12 uur per week doorwerkt (cijfers CBS).

 

Zijn huidige werk bestaat uit twee sectoren. Het veilig geleiden van zeeschepen op zee (voornamelijk het Noordzeegebied, het Kanaal en de Ierse Zee) en met het VTS-systeem (Vessel Traffic Services) in de gaten houden of allerlei soorten vaartuigen niet te dicht in de buurt van dynamische en vaste installaties bij de olie- en gaswinning op zee komen.

 

Wat dat laatste betreft gaf hij een treffend voorbeeld van een bijna groot drama omdat de bemanning van een zeeschip – waarvan hij om begrijpelijke redenen niet de naam zegt - pas op het allerlaatste moment, een paar mijl voor het offshore-object, in de gaten kreeg dat ze een verkeerde koers voer. ‘Er was al van alles geprobeerd om de bemanning, waarvoor de kapitein verantwoordelijk is, te waarschuwen.

Alle alarmen waren al gegeven en we stonden allemaal al klaar in reddingspakken. Je wilt niet weten hoe hectisch het was‘, vertelt hij. De rederij heeft een proces-verbaal gekregen van de Kustwacht. Hoe het verder met de verantwoordelijke kapitein is afgelopen, is niet bekend. Het schip kon net langs het boorplatform varen. ‘Het had niet een paar minuten langer op die foute koers moeten zitten.’

 

Het complete interview kunt u hier lezen.


Print
 
 

News