Mooie schepen en banen

in de haven van Rotterdam (In Dutch)

27.02.2013

Begin februari mocht Pieter Bloemendaal, Managing Director van Koninklijke Dirkzwager, het eerste exemplaar van het boek ‘Mooie schepen en banen’ in ontvangst nemen van een van de auteurs, Cees de Keijzer.

 

Dit boek, de derde uit een serie, wordt gesponsord door de World Ship Society Rotterdam Branch, een partner van Koninklijke Dirkzwager.

 

In dit boek worden 86 schepen beschreven met hun eigen verhaal, alsmede 16 banen van mensen op de werkvloer uit de dagelijkse havenpraktijk. Van een vrouwelijke procesengineer tot een pijpleidingoperator en schepen in een grote diversiteit. De kleinste daarvan, 25 meter lang, is een stoomsleper, de grootste een containerschip van 398 meter. Dat betreft de lengte maar als het gaat om het draagvermogen dan is dat een supertanker van 319.324 ton die, vol beladen met het overgrote deel onder water, net zo diep steekt als De Bijenkorf op de Coolsingel hoog is.


Zonder haven geen schepen en zonder schepen geen havenbanen. U zult ze beide vinden in de haven van Rotterdam en ook in dit boek dat tevens bedoeld is om opnieuw aandacht te vestigen op het belang van die haven. De auteurs zijn ervan overtuigd dat met deze nieuwe selectie weer een informatief en leerzaam boek is ontstaan en ’driemaal is tenslotte scheepsrecht’.

 

bron: http://www.mooieschepenenbanen.nl


Print
 
 

News