Koninklijke Dirkzwager geeft 14 gastlessen tijdens de Maritime Week

(In Dutch)

27.11.2012

Het publiek en de overheid laten kennismaken met de maritieme sector, dat was het doel van de tweede editie van de Maritime Week die van 8 tot en met 17 november plaatsvond. Ruim een week lang werden de schijnwerpers op de maritieme industrie gericht. Tijdens de Maritime Week konden geïnteresseerden met eigen ogen zien en ervaren welke opleidings- en carrièremogelijkheden de sector te bieden heeft. Daarnaast werden er verschillende activiteiten georganiseerd voor personen die reeds in de industrie werkzaam zijn. Zo werd de officiële aftrap van de Maritime Week gegeven tijdens het Maritime Awards Gala en vonden diverse seminars plaats. De opmerkelijkste activiteit in de Maritime Week was zonder twijfel de Recordpoging Maritieme Gastlessen.

 

De Recordpoging Maritieme Gastlessen werd 16 november in de Tweede Kamer in het bijzijn van Anouchka van Miltenburg, voorzitter Tweede Kamer, afgesloten. Arie Kraaijeveld maakte samen met twee basisscholieren die diezelfde ochtend de laatste gastles van de Maritime Week hadden gevolgd bekend dat er maar liefst 202 maritieme gastlessen door het hele land zijn gegeven. 

  

Tijdens de maritieme week heeft Koninklijke Dirkzwager 14 gastlessen mogen verzorgen op verschillende scholen. “Een erg leuke, leerzame ervaring voor zowel de kinderen als voor onszelf”, volgens Jeroen Kortsmit.

  

We hebben de kinderen gevraagd om een mindmap te maken van alles wat er in verband staat met ‘de haven’. Degene met de origineelste mindmap wint een leuke verrassing voor de hele klas.

 

Maritieme gastlessen

 

Dirkzwager heeft op de volgende scholen gastlessen gegeven: 

Jozefschool, Hoek van Holland. Groep 8a en 7/8b

ISW Hoge Woerd, Naaldwijk. Klas M3A, M3B, I3A, I4A en M4A

St. Jozef Basisschool, Wateringen. Groep 7a, 7b, 8a en 8b

Mariaschool, Den Hoorn. Groep 8a

Van Rijchevorselschool, Hoek van Holland. Groep 7 en 8

 

 

Meer informatie 
Voor meer informatie over de Maritime Week kunt u kijken op www.maritimeweek.nl of op www.facebook.com/MaritimeWeek2012


Print
 
 

News